Instagram Kurtarma Kodu Nasıl Alınır?


Instagram Kurtarma Kodu Nasıl Alınır?


Instagram hesabınıza belirli nedenlerle giriş yapamıyor olabilirsiniz. Instagram kurtarma kodu nasıl alınır sorunuzu aşağıda yaptığımız detaylı açıklama ile yanıtlayabilirsiniz.
Instagram kurtarma kodunu alabilmek için, Instagram’a ilk kaydolduğunuzda vermiş olduğunuz bilgileri kullanmanız gerekmektedir. Instagram’a girişte sorun yaşıyorum, şifremi unuttum gibi sorunlara son zamanlarda çok sık rastlamaktayız. Instagram kurtarma kodu işlemi, Instagram’ın güvenlik önlemleri açısından sunduğu en iyi özellikleri arasındadır. Kurtarma kodunu, Instagram’a giriş yapamadığınızda isteyebilir ve tekrar girişinizi sağlayabilirsiniz. Ancak bunun dışında bir de kurtarma kodunu sürekli isteyebilme imkanını Instagram, sizlere sunmaktadır. Yani, Instagram uygulamasına her giriş yaptığınızda belirlediğiniz numaraya veya mail adresine kurtarma kodu gönderilecektir. Böylece güvenlik önleminizi almış olacaksınız.

Instagram Kurtarma Kodu Nasıl Alınır?

Instagram kurtarma kodunu öncelikle Instagram’a giriş sorunu yaşadığınızda nasıl alırsınız konusuna değinelim. Instagram’a giriş sorunu yaşıyorsanız veya şifrenizi unuttuysanız, giriş kısmında ‘şifremi unuttum’ butonuna tıklayarak, kod gönderilmesini talep edebilirsiniz. Burada önemli olan nokta, Instagram’a ilk girişte vermiş olduğunuz bilgilerdir. E-posta ve numara bilginizi bu amaçla verirsiniz ve Instagram, sizlerle bu kanallar yolu ile iletişim sağlar. Dolayısıyla kurtarma kodunu da bu kanallar aracılığı ile sizlere ulaştıracaktır. Bu bilgilerin doğru verilmesi ve değiştirilmesi halinde, güncelleme yapılması da son derece önem arz etmektedir. Buradan kodun gönderilmesini istediğiniz kanalı da seçebiliyorsunuz ve tercihinize göre telefonunuza ya da e-mail adresinize Instagram hesap kurtarma kodu gönderiliyor. Kod gelmiyor ise, tekrar kod gönderilmesini talep edebilirsiniz. (Instagram Destek)

Instagram Kurtarma Kodu Nasıl Kullanılır?

Bir önceki başlıkta bir güvenlik sorunu nedeni ile kurtarma kodunu nasıl talep edebilirsiniz konusunu açıkladık. Bunların dışında bir de güvenlik açığı oluşmasına gerek kalmadan, güvenlik kodu talebinde bulunabilirsiniz. Yani, bu sayede güvenlik açığı oluşmasını da engellemiş olacaksınız.
İki faktörlü kimlik doğrulaması ile kurtarma kodunu, Instagram adresinize her girişte isteyerek kolayca ve güvenle giriş sağlayabilirsiniz. Bu işlemi aşağıdaki maddeleri inceleyerek kolayca gerçekleştirebilirsiniz.
  • İki faktörlü kimlik doğrulamasını açarak, hesabınızın güvenliğini arttırmak için öncelikle, Instagram adresinizin ‘ayarlar’ kısmını açmanız gerekmektedir.
  • Bir sonraki işlemde ise, ‘güvenlik’ sekmesine tıklayın, ardından ‘İki faktörlü kimlik doğrulaması’ butonuna dokunun.
  • Son olarak ‘kurtarma kodları’ kısmına tıklayın.
  • Kurtarma kodu alma talebini gerçekleştirdiğinizde, telefonunuzun ‘ayarlar’ kısmından bilgilerinizi kontrol ederek e-mail adresinizin ve numaranızın doğru olduğundan emin olun.
  • Artık, Instagram adresinize her girişte telefonunuza, kurtarma kodu gönderilecektir. Böylece tüm güvenlik açıklarını en aza indirerek hesabınızı koruyabileceksiniz.
Bu içeriğimizde, Instagram kurtarma kodu ile merak ettiğiniz tüm konuları detaylarıyla açıkladık. Yukarıdaki başlıkları dikkatlice okuyup uygulayarak Instagram hesabınızın güvenliğini sağlayabilirsiniz. Instagram kod gönderme talebinize rağmen Instagram hesap kurtarma kodu gelmiyor ise tekrar kod gönderme talebinde bulunabilir, kodun nereye gönderildiğini de ayrıca kontrol edebilirsiniz. Kod Instagram’a girişte vermiş olduğunuz e-mail adresinize veya numaranıza gönderilir. Bu nedenle verilen bu bilgilerin doğru ve güncel olması son derece önemlidir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Twitter güncel kodlar 2020

html nedir ne işe yarar nasıl kullanılır